Az étel a téli hónapok kevelt inyencsége .A hozzávalókat nem irom le külön (a receptből ugyis kiderül) Akkor készithetjük el ha megfáztunk v megfázott ismerőseinktől tudunk anyagot gyüjteni.A gyüjtés estétöl reggelig történik ,ha néha felébredünk köpjünk néhány energikusat az ágy mellé készitett pohárba, korsóba,lavórba .Aművelet akkor sikeres ha érezzük h feljön a "lerakódött réteg" is.A reggelre összegyült folyadékot kavarjuk össze igy megszüntethetjük a felszinen képződött kérget Ezután párologtassuk el a felesleges nedveket anyukánk kedvenc fazekában lassu tüzön,mig a kulimász be nem sűrüsödik Ha kész vagyunk tegyük az anyagot a hütőbe majd fél óra mulva ha lehült adjunk hozzá oltóanyagot amit a sajt erjedésére szoktak használni .Az erjesztés 4-5 napig tart .Idönként forgassuk meg a készitményt nehogy bepenészedjen.Ha eljött az idő (ugy 4 v 5 nap után)panirozzuk majd rántsuk ki az étket!petrezsejemmel paradicsomkarikákkal diszithetjük A merészebbek fél marék örölt szerecsendiót is rászórhatnak(igy fokozható a slejm hallucinogén hatása) Bankettokon ,esküvőkön ,keresztelőkön halotti tóron,v csak fáradt hétköznap estéken ideális falnivaló az egész családnak Megjegyzés:köretként hasábburgonyát ,a borok közül félszáraz fehérborokat ajánlok sok tejföllel!!!! |