Erjesztett rántott slejm:


Az étel a téli hónapok kevelt inyencsége .A hozzávalókat
nem irom le külön (a receptből ugyis kiderül)
Akkor készithetjük el ha megfáztunk v megfázott
ismerőseinktől tudunk anyagot gyüjteni.A gyüjtés estétöl
reggelig történik ,ha néha felébredünk köpjünk néhány
energikusat az ágy mellé készitett pohárba, korsóba,lavórba
.Aművelet akkor sikeres ha érezzük h feljön a "lerakódött
réteg" is.A reggelre összegyült folyadékot kavarjuk össze
igy megszüntethetjük a felszinen képződött kérget Ezután
párologtassuk el a felesleges nedveket anyukánk kedvenc
fazekában lassu tüzön,mig a kulimász be nem sűrüsödik Ha
kész vagyunk tegyük az anyagot a hütőbe majd fél óra mulva
ha lehült adjunk hozzá oltóanyagot amit a sajt erjedésére
szoktak használni .Az erjesztés 4-5 napig tart .Idönként
forgassuk meg a készitményt nehogy bepenészedjen.Ha eljött
az idő (ugy 4 v 5 nap után)panirozzuk majd rántsuk ki az
étket!petrezsejemmel paradicsomkarikákkal diszithetjük A
merészebbek fél marék örölt szerecsendiót is
rászórhatnak(igy fokozható a slejm hallucinogén hatása)
Bankettokon ,esküvőkön ,keresztelőkön halotti tóron,v csak
fáradt hétköznap estéken ideális falnivaló az egész családnak
Megjegyzés:köretként hasábburgonyát ,a borok közül félszáraz
fehérborokat ajánlok sok tejföllel!!!!


ablak bezárása Vissza